Egyedi, kreatív csomagolások

Papírboríték

Függetlenül attól, hogy webshopon keresztül árucikkeket adsz el, esetleg a munkatársaidat lepnéd meg egy különleges ajándékkal, a választott csomagolás nagy hatással lehet arra, hogy az általad küldött terméket/ajándékot hogyan látják. Éppen ezért egy egyedi csomagolás kíséretében kapott ajándék sokkal személyesebbnek érződik.

Maradjunk egy kicsit a webshopos csomagolásnál. 

Bebizonyosodott, hogy a termékek csomagolása befolyásolja a vásárlók jövőbeli vásárlási szándékait. Ezt szem előtt tartva, ebben az útmutatóban számos egyedi csomagolás ötlettel foglalkozunk, legyen szó a termékek szállításáról vagy ajándékozásról.  

Körbejárjuk, hogyan díszíthetjük az adott csomagolást, illetve az egyedi nyomtatott dobozok létrehozásáról is lesz szó. Végül pedig néhány megjegyzés ötlethez is adunk tippeket. 

Díszítsd a csomagokat

A csomagok külső díszítése az egyik első dolog, amit a vásárlók észrevesznek, amikor kicsomagolják azokat. Webshop üzemeltetőként érdemes lehet először megkeresni a márka színeihez illő csomagolást.

Természetesen dolgozhatunk egy egyszerű barna csomagolással is, ha egy költséghatékonyabb megoldást választanánk. Nyomtathatunk rá márkajelzéses címkéket, amiket felragaszthatunk a csomagra, hogy színesebbé tegyük őket. 

Miután kiválasztottuk az alapszínt, ne féljünk kiegészíteni azokat. Előfordulhat, hogy a költségkeretünk nem engedi meg a nagyobb beruházásokat, de néhány apró kiegészítővel is különlegessé varázsolhatjuk a dobozt. Ez akár olyan egyszerű dolog is lehet, mint a dobozok becsomagolása egy szalaggal. A kifinomult megjelenés érdekében egy szalagot köthetsz csomagod köré, amivel kiegészítheted a választott alapszínt.

Használj egyedi tervezésű, nyomtatott dobozokat az igazán egyedi csomagoláshoz

Az egyedi tervezésű doboz, teljes mértékben a márkád ízlését képviseli. Formájával, színeivel 100%-ban személyre szabott csomagolást készíthetsz.  

Az egyedi doboz elkészítése is hasonló a sima hullámkarton dobozhoz. A rendelésed leadása után minden apró szempontot figyelembe veszünk, hogy elkészíthessünk egy biztonságos csomagolást. Megvitatjuk a felhasználási területet, a belehelyezett termék méretét, hogy biztosan ne essen baja a szállítás során. 

A leadott igények alapján megtervezzük a hullámkarton dobozt a kiválasztott konstrukcióval, illetve az alapanyaggal. Természetesen mintatermék gyártásra is van lehetőség, így a terméket is bele lehet próbálni, és szükség esetén még változtathatunk rajta.

A gyártási idő minden esetben az alapanyagtól függ. Ha készleten lévő lemezekből választ a vevő, akkor pár nap alatt már nála lesz a termék. Amennyiben egyedi lemez rendelést választ, az alapanyag beszerzése nagyjából két hetet vesz igénybe.

A lemez megérkezése után rányomtatjuk a kiválasztott grafikát, ami lehet szöveg, kép vagy logó is. Egy nyomóforma segítségével rákerül a dobozra, majd ezután kerül a termék célgépekre, hajtógatógépekre stb.

Márka logó, kép vagy szlogen

Ahogy az egyedi tervezésű dobozoknál is említettük, a különleges forma mellé gyakori választás a márka logójának, szlogenjének vagy egy kedves képnek a csomagolásra történő nyomtatása.  

Ehhez nem szükséges egyedi tervezésű doboz, a standard hullámkarton doboz oldalára is rányomtattatható. 

Márkajelzéssel ellátott figyelmeztetések

Törékeny feliratú ragasztószalag

A törékeny tárgyak becsomagolásakor ráhelyezhetsz egy „Kezelje óvatosan” című feliratot, de az egyedibb csomagolás érdekében testreszabott figyelmeztető üzenetet is elhelyezhetsz a csomagoláson. Így például a logóddal ellátva ragaszthatod rá a matricát.

Tárgyak csomagolása fényűzően

A csomagoláson belüli tárgyak becsomagolása is fontos eleme a kicsomagolás élményének. Szállítás esetén érdemes extra védelemmel felruházni őket, és alkalmazni a térkitöltő elemeket. A tárgyakat vonzó módon is becsomagolhatjuk, például egy selyempapírral vagy fagyapottal. Egy igényesen csomagolt termékkel azonnal lenyűgözheted vásárlóidat.

Helyezzünk bele egy megjegyzést

Ha jobban átgondolod a csomag tartalmát, Te is láthatod, hogy ezt még sokkal személyesebbé teheted. A legtöbb termékcsomag csak számlát és visszaküldési információkat tartalmaz, de egy márkajelzéssel ellátott személyes üzenet segíthet abban, hogy kitűnj a versenytársak közül. Ezáltal javíthatod a vásárlás utáni élményt, megalapozhatod a bizalmat és elősegítheted az ismételt vásárlásokat.

Egyedi csomagolás nyújtotta vásárlói élmény

Köszönöm megjegyzések: A köszönőlevelek valószínűleg a leggyakoribb üzenettípusok, amelyeket az e-kereskedelmi cégek a csomagjukba foglalnak. Segítenek emlékeztetni az vevőket arra, hogy megbecsült ügyfélként tartják őket számon, és őszintén kíváncsiak a véleményükre.

Márkatörténeti jegyzetek: Egyes cégek a csomagoláson belüli jegyzeteken keresztül is szeretik kommunikálni márkájuk történetét és értékeit. Például röviden elmesélheted az ügyfeleknek, hogy hogyan indult vállalkozásod, mit képvisel, mi az, amitől egyedi, ezáltal pedig ösztönözheted őket arra, hogy vásároljanak. 

A bejegyzés során számos egyedi csomagolás ötlettel foglalkoztunk, így néhány gondolatban összefoglaljuk a legfontosabb tanácsokat:

  • A csomag külső megjelenése közvetítse a márka értékeit, színeit. 
  • Nyomtassunk márka logót, illetve egyedi figyelmeztető üzeneteket a csomagolásra.
  • Ne csak kívül, hanem belül is ügyeljünk a csomagolásra.
  • Helyezzünk el valamilyen üzenetet a csomagolás belsejébe.