Hogyan épít hitelességet az egyedi doboz?

Egyedi doboz

Az egyedi doboz használata egyre nagyobb és nagyobb teret kap, ha a márkahűség kiépítéséről van szó – nem véletlenül! A dobozokat, amelyekben a termékek érkeznek, mindenképpen érdemes az adott cég logójával és nevével ellátni, hogy a vásárlók könnyen felismerhessék, hogy kitől is kapták a szállítmányt!

Miért fontos ez?

Te is szereted ha tudod, hogy kitől érkezik a küldeményed? Ügyfeleid is így gondolkodnak!

Kétféle helyzetben találhatja magát a vásárló csomagátvételekor.

Már a futár megérkezésekor pontosan tudja a logóról, a doboz megjelenéséről, az ikonikus színekről, mintáról vagy a feliratról, hogy melyik rendelése is érkezett meg – és mit rejt a csomagolás.

A másik lehetőség, hogy kérdően tekint a csomagra, hiszen az egyszerű, barna karton nem sok mindenről árulkodik. Nagyságából, magasságából és a rányomott kis papírkából próbál rájönni, melyik az az online vásárolt termék, amelyet átvesz.

Egy egyedi doboz alkalmazása nem csak emlékezetes benyomást tesz az ügyfelekre, hanem lehetővé teszi számukra azt is, hogy többet tudjanak meg a márkáról – bízzanak benne. Az egyedi csomagolás növeli a vállalat esztétikai értékét, és megnyitja az utat az új ügyfelek bevonzásához is.

Így épít hitelességet az egyedi csomagolás

A márkaépítés és a marketing rendkívül fontos a kis és a nagy cégek számára is, hogy hírnevet szerezzenek és ékes helyet foglaljanak el az adott iparág ranglistáján. A logóval ellátott egyedi dobozok könnyen népszerűsítik a vállalatokat.

Egyedi doboz halmok a nappaliban

  • A futár rápillant a küldeményekre, és olyan dobozt lát, amely figyelemfelkeltő külsővel rendelkezik, és korábban nem találkozott vele: simán előfordulhat, hogy szabadidejében utánanéz az adott cégnek.
  • Egy ismerősödhöz érkezel vendégségbe, akinél temérdek mennyiségű kartondoboz hever az előszobában, mindegyiken ugyanolyan logó díszeleg – naná, hogy kíváncsi vagy, mit rendel, honnan, mennyibe kerül és mennyire elégedett vele!
  • Éppen csak átfutod a social media felületeket és egy unboxing videóba botlasz? Már a csomagolás magával ragad így biztos, hogy végignézed, mit is rejt a doboz.

Az egyedi logóval, mintával vagy szlogennel ellátott dobozok lehetővé teszik, hogy kitűnj, amelyet unalmas és sima dobozokkal nem érhetsz el – vagy csak nagyon nehezen.

Azon túl, hogy felkeltheted a figyelmet az egyedi doboz használatával, rengeteg más előnnyel is jár az, ha különösen nagy hangsúlyt fektetsz arra, miben érkezik meg a vásárlóid rendelése. 

Ezért érdemes neked is egyedi csomagolásra váltanod

  • A csomagolás meghatározza a céged megítélését

A logó és a szlogen határozza meg, hogy ki vagy Te, mint márka, mi a történeted és milyen céllal léptél piacra. Érdemes feltűnő logót és frappáns szöveget választani, ezeket pedig meghatározó színekkel és betűtípusokkal felruházni. 

Ezeket később nem csak reklámokban, hirdetéseken vagy a termékeiden hasznosíthatod, de a csomagoláson is. Legyen a tied az a kartondoboz, amelyet akár ezrek közül is megismernek. 

  •  Pozitívan befolyásol, mint piaci szereplő

A csomagolás negatív vagy pozitív hatással lehet a márkád imázsára. Ha a logód kikerülhetetlenül mindenhol szerepel, az azt az érzést kelti, hogy elismert vagy, hiszen bátran hangsúlyozod, hogy ki is vagy te – ezáltal pedig az ügyfelek megbíznak a márkában, és megvásárolják a termékeidet.

Az üres, barna kartondoboz nem nyújt esztétikai értéket, ez pedig azt is sugallhatja, hogy vagy nem érdekel az ügyfeleid véleménye, vagy még nem vagy azon a szinten, hogy megengedhesd magadnak az egyedi megjelenést – lehet, hogy senki más nem vásárolt még tőled?

  • Kapcsolatot épít közted és a vásárlók között

Az ügyfelekkel való érzelmi szintű kapcsolattartás hosszú távon előnyös lesz, azonban ha csak nem személyesen szállítod ki a csomagot, köszönöd meg a megrendelést és mutatod be a céget, akkor más eszközökhöz kell folyamodnod.

Ebben a forgatókönyvben a csomagolás csendes eladóként működik, és kommunikál helyetted az ügyfelekkel.

Az egyedi, logóval ellátott színes csomagolás bizalmi kapcsolatot épít ki az ügyfelekkel. Megmutathatod nekik azt, hogy értékeled őket, és a legjobbat akarod számukra nyújtani – bármi áron. 

Az egyedi csomagolás segít megtartani a régi ügyfeleket és újakat bevonzani.

Te élsz ezzel a márkahűséget építő tevékenységgel, vagy inkább az egyszerű kartondobozokra bízod magad?