Wanapack Papírfeldolgozó Kft. logó

Így csomagold be a küldeményed, ha szeretnéd biztonságban tudni

Papírdobozok egymáson

Érdemes időt szánni a megfelelő csomagolás kiválasztására és az okos szállítási módszerek alkalmazására. Ezek az egyszerű tippek és trükkök segítenek csökkenteni a költségeket, megtakarítani a csomagolásra fordított időt, és a legjobb védelmet nyújtani a küldeményednek.

Válaszd ki a megfelelő csomagolást

Válassz olyan dobozokat, amelyek a lehető legjobban passzolnak árucikkeidhez, így elkerülheted, hogy túl sok felesleges hely maradjon benne.

A szállítási költség a csomag méretétől, térfogatától és súlyától függ, tehát felesleges lenne többet fizetned a levegő miatt.

HASZNOS TIPP:

Próbálj ki néhány különböző méretű és típusú dobozt, amelyek alkalmasak a legtöbb árucikk számára. Legyenek ezek a “standard dobozok”, amelyeket a legtöbb megrendelésedhez használhatsz.

Ha ezek mégsem megfelelőek még mindig készíttethetsz egyedi gyártású csomagolást, hogy biztosan tökéletesen passzoljon.

Szabványosítsd a csomagolási folyamatot

Hozz létre egyértelmű irányelveket a csomagolóállomáshoz és alakíts ki egy jó rutint a tárgyak optimális csomagolásához.

Ez is segíthet a biztonságos csomagolás elkészítésében.

HASZNOS TIPP:

Készíts ellenőrző listákat, amelyek leírják és elmagyarázzák a csomagolási folyamat minden egyes lépését. Így munkatársaid megtanulják a szükséges lépéseket, kezdve a megfelelő dobozméret kiválasztásától és az egyes termékek dobozba helyezésének módjától, egészen a címkék helyes felhelyezéséig és a csomagok feladás előtti címkézéséig.

Legyél jól felkészülve az értékesítési csúcsidőszakokra

Mindenki, aki webáruházakban dolgozik, tudja, hogy a karácsonyi kiárusításokat indító hetekben jelentősen megnő az értékesítés. Vannak más időszakok is az év során, amelyek hektikusabbak, mint mások. Jó ötlet felkészülni ezekre az időszakokra a csomagolás és a felhasznált anyagok előkészítésével.

HASZNOS TIPP:

Győződj meg róla, hogy jól felkészültél a csúcsidőszak kezdete előtt: rakd össze a dobozokat, töltsd meg őket párnázó anyaggal, és készíts elő minden mást, amire szükség lesz.

Ezzel megelőzhető, hogy a nagy hajtásban valamiről megfeledkezel, és a csomag például térkitöltő anyagok nélkül kerül kiszállításra.

Fektess be minőségi csomagolásba

Ne ess kísértésbe, amikor a dobozok és egyéb csomagolások megvásárlására kerül a sor. Itt nem szabad spórolni. A jó minőségű csomagolásra fordított többletpénzzel megspórolhatod a sérült és törött árukkal kapcsolatos felesleges költségeket. 

HASZNOS TIPP:

Az erős, masszív karton doboz nagyobb védelmet nyújt termékeidnek, esetleg lehetővé teszi a kisebb méretek használatát, ami alacsonyabb szállítási költségeket eredményezhet.

Milyen a jó doboz a biztonságos szállításhoz?

Nem véletlenül a karton doboz a csomagküldéshez leggyakrabban használt termék: olcsó, környezetbarát, egymásra pakolható és erős.

Ahhoz, hogy csomagod biztonságban célba érjen, válassz olyan dobozt, amely:

 • Erős és merev
 • Több rétegű hullámkartonból készült (3 vagy 5)
 • Megfelel a tárgyak méreteinek

Mire kell figyelned, ha régi kartondobozokat használsz szállításhoz?

Győződj meg róla, hogy:

 • A doboz minden oldala merev
 • A fedelek sértetlenek
 • Nincsenek rajta sérülések, szakadások
 • Nem maradtak rajta korábbi címkék

Amennyiben régebbi dobozt használsz a csomagoláshoz, ne feledd, hogy minél többször volt használva a doboz, annál jobban romlik az állapota. 

Webshopos csomagküldésnél törekedj az új karton doboz használatára.

Hogyan csomagold a dobozokat a biztonságos szállítás érdekében?

A csomagolás célja, hogy megvédje a csomagban lévő tárgyakat az összeütközéstől vagy a doboz falának ütődésétől. Ezt szem előtt tartva nem elég csak újságpapírral megtölteni a dobozt.

Használj különböző csomagolóanyagokat, térkitöltőket, hogy egy párnázott belsőt hozz létre:

 • Kövesd a 2 hüvelykes szabályt: minden egyes tárgyat legalább 2 hüvelyknyi párnázóanyaggal vegyél körül, és legalább 2 hüvelyk távolságra helyezd el a doboz falától.
 • Válassz megfelelő, szállításra tervezett csomagolóanyagot, például buborékfóliát, felfújható légzsákokat vagy natúr bio térkitöltőt.
 • Csak tiszta, száraz csomagolóanyagot használj.
 • Amennyiben törékeny tárgyak kerülnek szállításra, csomagold be őket külön-külön, hogy ne mozogjanak és ne ütközzenek össze. 
 • Töltsd meg a dobozt annyi csomagolóanyaggal, hogy a tárgyak ne mozogjanak, amikor a dobozt egy kicsit megmozgatod.

Várjon!

Mielőtt elmegy, próbálja ki egyedi doboztervezőnket!

Kimetszett dobozok hullámpapírból