Így legyen vonzó nyáron is a csomagolásod

Alumínium doboz csomagolása papírba

Csapatunk elkötelezett amellett, hogy segítsen a vállalkozásoknak az emlékezetes kicsomagolási élmény biztosításában, ezért igyekszünk olyan tippeket hozni számotokra, amelyek ezt lehetővé teszik.

Legújabb bejegyzésünkben annak járunk utána, melyek a legújabb szín-, stílus- és formatrendek, hogyan teheted igazán emlékezetessé nyári csomagolásodat.

Népszerű színtrendek

A szín vitathatatlanul a márkaépítés legikonikusabb aspektusa. Ha elkötelezed magadat egy szín mellett, és azt valóban vállalatod arcához szabod, az nagy változást hozhat abban, hogy a vásárlók emlékezetébe örökre bevésődjön.

A fekete-fehér, minimalista stílus mindig is népszerű volt a maga egyszerűségével, de a tavaszi/nyári színek megválasztásánál érdemesebb élénk és merész színeket vegyíteni.

A nyár vidámságot, szabadságot, vízpartot juttat az eszünkbe, így használhatjuk az erre emlékeztető színeket, hogy kellemes emléket juttassunk vásárlóink eszébe.

Ha eddig a kék világosabb tónusait alkalmaztad, most válts sötétebb színekre és hozz létre egy igazán kreatív designt!

Emellett a sárgát és a narancssárgát is a nyárhoz kötik, így fehérrel kiegészítve igazán kiemelkedő csomagolást kapunk.

Színes strandlabda nyáron a medencében

A fehér nyáron népszerű ruházati szín, mivel a melegebb napokon jól visszaveri a hőt, ugyanakkor semleges szín, amely ideális olyan termékekhez és márkákhoz, amelyekhez az élénkebb színek nem feltétlenül illenek jól.

A diszkrét csomagolás nyáron még kevésbé vonzza a tekintetet, hiszen mindenkinek megakad a szeme a vibráló színeken. Mindenképp használd márkajelzésedet, egy kreatív mintát, masnikat, szalagokat, kártyákat.

Környezetbarát csomagolás

Évről évre egyre jobban tudatában vagyunk a környezetünkre gyakorolt hatásoknak, így azt is tudjuk, hogy mennyire fontos az környezetbarát csomagolás.

Mivel egyre több vállalkozás összpontosít a csomagolási hulladék csökkentésére, a nyári csomagolásoknál sem szabad megfeledkeznünk róla.

Egy újrahasznosított csomagolás pedig kinek ne lenne vonzó?

Sokan még talán megijednek a környezetbarát csomagolás gondolatától. Kevesebb lehetőség, nem megfelelő alternatívák, több probléma.

Valóban így lenne?

A környezetünket védve sem kell lemondanunk a minőségi csomagolásról! A csomagolóipar egyik nagy előnye, hogy a hullámkarton dobozok, már így is megfelelnek a feltételeknek.

Papírból vannak, ráadásul újrafelhasználhatók és újrahasznosíthatók.

Nyári megjelenés

Sokféle módon lehet nyári megjelenést adni a csomagolásnak. Nincs fix szabály.

Hasonlítsuk össze például az élénk és meleg színekkel testreszabott csomagolásokat, virág- és egzotikus mintákat, naplementéket, hullámokat tartalmazó csomagolásokat. Megfelelően alkalmazva mindkét megoldás a nyár gondolatát adhatja.

Nyilvánvaló, hogy a színektől és betűtípusoktól a legjobb szemléltető stílusig minden grafikai választás a csomagolandó termék típusától, felhasználási módjától és a fogyasztókban esetleg kiváltott érzésektől függ. 

Nyárias képek használata

Az egyik legjobb és leggyorsabb módja annak, hogy a legtöbbet hozzuk ki egy márka vagy bizonyos termékek nyári csomagolásának létrehozásából, ha olyan képeket használunk, amelyek általában a nyárhoz kapcsolódnak. 

Természetes, hogy a téli időszakban karácsonyi képeket, havas tájakat alkalmazunk vásárlóink érdeklődésének felkeltéséhez, nyáron is hasonló képpen kell tennünk, annyi különbséggel, hogy a téli hideg tájat, forró nyárra cseréljük.

Szín alkalmazás üdítős doboz csomagolásán

Jöhetnek a strandok, hideg koktélok, nyaraló családok, napsütéses időjárások.

Pozitív üzenet létrehozása

Nyáron érdemes elkerülni a negatív utalásokat. A nyár az a hónap, amikor az embereknek jobb a közérzetük, a hangulatuk, nem hiányzik nekik semmiféle negativitás.

Még akkor sem, ha a becsomagolt termék egy problémára, betegségre nyújt megoldást, összpontosítsunk a pozitív üzenetekre.

Hiányosságok keresése, felmérése

A nyári csomagolás megtervezésénél az első utunk a boltokba és az internetre vezessen. 

Járjuk a boltokat, webshopokat és nézzük meg a kínálatot, majd keressünk olyan csomagolást, ami még hiányzik, így igazán egyediek lehetünk a piacon.

Fontos megjegyeznünk, hogy a nyári szezonális csomagolás nem csak a hagyományos nyári termékekre vonatkozik.

Webshopunknak is előnyére válhat, ha a következőleg kiküldött csomagok már színes, nyári hangulatot idéző hullámkarton dobozokban érkeznek a vásárlóhoz.

Egyedi gyártású, tervezésű doboz

Az eddigi tippjeink leginkább a külső kinézetre, a designra vonatkoztak. 

Ez a tippünk pedig a csomagolás formájára vonatkozik.

Minden vásárló szereti a különleges formákat, hiszen újdonságot, kreativitást, luxus érzetet sugall.

A megszokott formák már unalmasak, főleg nyáron! 

Álmodd meg, hogy megtervezhessük és elkészíthessük számodra az egyedi formával rendelkező csomagolást!

Ez persze nem zárja ki, hogy a designt is megváltoztasd, nyáriasabbá tedd, de ha egy kis extrára is vágynál, akkor a formát is megváltoztathatod!