Webshopom van, mibe csomagoljak?

Ruha kartondobozba csomagolva

Egy webáruház működtetésénél minden lehetőséget ki kell használni, jobb árakra, jobb termékekre van szükséged versenytársaidnál, és nem utolsó sorban jobb csomagolásra. Többféle csomagolóanyag közül is választhatsz és már csak a termékeden múlik, hogy a hullámkarton doboz, a futártasak vagy a légbuborékos boríték lesz-e a legmegfelelőbb számodra.

Tételezzük fel, hogy megvan a tökéletes szolgáltatás, ami biztos, hogy hiánypótló a piacon, ezért tőled fogják megrendelni ezeket a csúcsszuper termékeket. 

A termékek bekészítve, a webshop indulásra készen…azonban amikor elkezdenek áramlani a megrendelések, hirtelen feleszmélsz.

Nincs mibe csomagolni.

Veled azonban ilyen nem fordulhat elő, mert ebben a bejegyzésben olvashatsz a webshopos csomagolás fortélyairól, emellett pedig néhány konkrét termékhez is pontos útmutatót nyújtunk.

Csomagolásra tehát biztosan szükséged lesz. Vegyük sorra a legszükségesebb hozzávalókat:

1.     Hullámkarton doboz

 A hullámkarton doboz tökéletes választás csomagküldéshez, hiszen különböző méreteinek köszönhetően, Te is megtalálod a termékeidhez megfelelőt. Érdemes figyelembe venned azonban, hogy a hosszabb szállítási idő és az esetleges sérülések miatt, alkalmasabb lenne egy 5 rétegű doboz erre a feladatra. Rétegeinek köszönhetően csomagod biztosan épségben ér célba.

Milyen előnyökkel rendelkezik?

 • különféle méretben elérhető
 • környezetbarát
 • mindegyik futárcég elfogadja
 • biztonságos

2.     Légbuborékos boríték

 Ez a boríték praktikus kisebb csomag küldése esetén, belseje buborékokkal van ellátva, így megvédi a benne található terméket a sérüléstől. 

Milyen előnyökkel rendelkezik?

 • különféle méretben elérhető 
 • gyors, egyszerű csomagolás
 • belső védelem

3.     Futártasak

 A futártasakok is nagy népszerűségnek örvendenek, nagyon hasonlítanak a légbuborékos borítékhoz. Azonban ezek a tasakok nem rendelkeznek belső borítással, így másképp kell megoldani a védelmet.

Milyen előnyökkel rendelkezik?

 • apró termékekhez tökéletes
 • különféle méretben elérhető 
 • roncsolás nélkül nem lehet felbontani

A csomagolóanyagon kívül egy webshopnak szüksége lehet még térkitöltő elemekre, ragasztószalagra, címkére, illetve jelző matricára. Ezeket mind megtalálod az üzletünkben: https://www.csomagoljunk.hu

Tökéletes csomagolás elektronikai termékek esetén

 Napjainkban már minden megtalálható az interneten, így nem meglepő, hogy többen rendelnek elektronikai termékeket, legyen az egy TV, egy laptop, esetleg egy mikrohullámú sütő. 

 Ezen termékeknél még fontosabb az extra védelem biztosítása, hiszen nemcsak értékesek, de törékenyek is. Ezért a hasonló árukat csak 5 rétegű hullámkarton dobozban javasolt szállítani, ezzel is csökkentve a sérülés lehetőségét. 

Elektronikai eszközök

Tippek elektronikai termékek csomagolásához:

 • Szállítás során az eszköz legyen inaktív
 • Tartozékokat úgy csomagoljuk (elem, akkumulátor), hogy ne léphessenek működésbe
 • Elemeket külön csomagoljuk a zárlat elkerülése érdekében
 • Biztosítsuk térkitöltő elemekkel, hogy akadályozzuk az elmozdulást

Csomagolási útmutató itt érhető el.

Tökéletes csomagolás ruházati termékek esetén

Valószínűleg már mindenkivel előfordult, hogy nem volt kedve egy forgalmas bevásárlóközpontban órákon keresztül vásárolni, vagy csak megtetszett neki egy ruhadarab egy online webshopban.

Ilyenkor nincs más választásunk, megrendeljük online.

A ruhák csomagolásánál nem szükséges 5 rétegű dobozt választanunk, hiszen a textilanyagból készült áruk kevés eséllyel sérülhetnek meg.

A ruhák összehajthatók, ezáltal lapos dobozban is könnyedén elférnek. Térkitöltő sem feltétlenül szükséges a megvédésükhöz, esetleg díszítésként lehet őket alkalmazni. Nagyobb méretű ruháknál sem kell más megoldás felé fordulnunk, csupán egy nagyobb dobozt kell választanunk.

Tökéletes csomagolás italok forgalmazása esetén

Italok forgalmazásánál általában törékeny termékekről beszélünk, ezért különösen fontos a védelem biztosítása. Ezek a csomagolások 5 rétegből készülnek, pontosan illeszkednek bele az üvegek, ezért térkitöltőre sincs szükség hozzájuk. Fekvő, illetve álló csomagolást is lehet választani, és a benne lévő termékeket különálló rekeszekkel lehet elkülöníteni.

Borszállító doboz

Borszállító doboz jellemzői:

 • erős anyag, 5 rétegű hullámkarton
 • elválasztó rekeszek 

Hibás termék esetén, hogyan küldhető vissza a termék?

Webshopként arra is fel kell készülnünk, hogy az elküldött termék valamilyen oknál fogva visszakerül hozzánk. Ez lehet a termék meghibásodása, rossz méretválasztás miatt vagy egyéb okokból kifolyólag is.

Külön doboz nem szükséges a visszaküldéshez, tökéletesen megfelel az, amiben az áru érkezett. Ha a csomag kibontásánál figyelünk a megfelelő felnyitásra, és a doboz sem sérült a szállítás során, akkor használhatjuk ezt a dobozt a visszaküldésre.

A visszaküldésről itt olvashatsz bővebben.

Így tűnhetsz ki versenytársaid közül

Webshopos csomagolásnál gyakori az egyedi dobozkészítés. Hiszen mennyivel jobb érzés egy kellemes színű, logóval ellátott egyedi csomagot kézhez kapni, mint egy egyszerű, unalmas küldeményt?

A Wanapack-Miniker Kft.-nél lehetőség van egyedi dobozgyártásra, különböző színekkel, mintákkal, logókkal és kedves üzenetekkel ellátott lehetőségeket biztosítunk.

Te megálmodod, mi elkészítjük!

Várjon!

Kérjen személyre szabott ajánlatot!

Mielőtt elmegy, próbálja ki egyedi doboztervezőnket!

Kimetszett dobozok hullámpapírból